La tècnica de la pressoteràpia permet mitjançant maniguets pneumàtics, des dels turmells fins a l’engonal, així com en braços i pit activats en seqüències específiques.
La pressió provoca el flux venós i limfàtic des dels turmells fins a les cuixes així mateix des de les mans fins al tronc això genera un drenatge limfàtic eficaç, aquest tractament dura al voltant de 30 minuts.
Es recomana repetir el tractament cada setmana almenys durant 2 mesos per tenir uns resultats satisfactoris.
Els beneficis del drenatge limfàtic més destacable són:
– Millora la circulació i els problemes venosos
-Redueix la inflamació i inflor
-Millora la fermesa i el to de la pell
-Redueix la cel·lulitis
-Millora l’oxigenació de la pell
D’altra banda té molt poques contraindicacions les quals són.
-Trombosis venosa profunda
– afeccions cardíaques
-Infeccions en les zones a tractar
No obstant això els beneficis ajuden a millorar la desintoxicació en el sistema limfàtic.

La sensació per al pacient és a tot moment agradable i relaxant, alguna cosa similar a un massatge que sens dubte, és un dels grans avantatges d’aquest tipus de tractament.

Per regla general, la pressoteràpia es continua durant diverses sessions, que oscil·len entre les vuit i les quinze. Això ens garantirà uns millors resultats. En aquest tipus de tractaments has de conèixer que la constància i la disciplina són dues bones amigues.

També està molt estès el seu ús tant en l’abans com el després d’una operació com per exemple de liposuccions o lipoescultura. Un altre àmbit on s’està desenvolupant molt és en el camp dels esportistes. Les seves bondats no passen inadvertides per a preparadors físics que han de recuperar esportistes lesionats, o amb un llarg període d’inactivitat.Avantatges de la presoterapia.

És un tractament no invasiu, vol dir, que els seus resultats s’aconseguiran sense la necessitat de passar per quiròfan, i que per tant, no serà necessari un post-operatori ni moltes de les dificultats i problemes que pot implicar el mateix. Tractament econòmic si ho comparem amb la cirurgia estètica. A més existeix la possibilitat d’adequar el nombre de sessions i la freqüència d’aquestes a la nostra butxaca.
Estimula i tonifica músculs a l’una que millora el nostre sistema circulatori i limfàtic, aconsegueix que ens sentim molt més lleugers i a gust amb nosaltres mateixos després d’una sessió de pressoteràpia.
No s’utilitza anestèsia. Ni general ni local, en les sessions de pressoteràpia, tant com la cavitació o la massoteràpia no es necessitarà cap tipus d’anestèsic.
Els efectes no són sol exteriors, com pot produir el fet de millorar la cel·lulitis o la pell de taronja, és a dir, també es beneficia el nostre sistema limfàtic i circulatori, alguna cosa que el nostre organisme agrairà sens dubte.